25 Ιαν 2009

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΟΛΟΓΩΝ

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διερμηνείας και Μετάφρασης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και τον Τομέα Μετάφρασης και Πολιτισμικών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, διοργανώνει τη 2η Συνάντηση Εργασίας των Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων στις 7, 8 και 9 Μαΐου 2009 με θέμα:

«H μεταφρασεολογική έρευνα και η μεταφραστική πρακτική στον ελληνόφωνο χώρο»

Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου: «Η συνάντηση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ελληνόφωνους ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο επιστημονικό πεδίο της Μεταφρασεολογίας και της Μετάφρασης με σκοπό την προώθηση της έρευνας και των μεταφραστικών σπουδών στον ελληνόφωνο χώρο.

Η αναγκαιότητα της διοργάνωσης αυτής, μετά την επιτυχία που είχε η Συνάντηση Νέων Μεταφρασεολόγων τον Νοέμβριο του 2006, αναδεικνύεται από τη συνεχή αναβάθμιση των μεταφραστικών σπουδών στην Ελλάδα, όπως αυτή πιστοποιείται όχι μόνο από την αύξηση των ακαδημαϊκών κυττάρων διδασκαλίας της μετάφρασης ανά την επικράτεια, αλλά και από την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας, που καταλήγει σε συνέδρια και επιστημονικές εκδόσεις».

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Συνάντηση με ανακοίνωση ή poster θα πρέπει να υποβάλουν τις περιλήψεις τους (300 λέξεις) μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2009 (βλ. σχετικές οδηγίες) στη διεύθυνση metafrasi@frl.auth.gr. Εντωμεταξύ, μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά της 1ης συνάντησης (2006), τα οποία έχουν αναρτηθεί σε ειδικό ιστότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: